شایداین سئوال برایتان پیش آید که انبه خشک وخاصیت آن برای سلامتی چیست ؟
همانطوری که باخبرید یک فرد عادی برای حفاظت از سلامتی خود و تأمین کردن انواع ویتامین و موادهای معدنی که نیاز دارد حداقل باید در طی روز ۲ الی۳ واحد میوه را مصرف نماید.
ولی اغلب ما با توجه نکردن و به بهانههای گوناگونی از مصرف نمودن میوه خودداری خواهیم کرد.موردی از این بهانهها در دسترس نبودن میوههای تازه و آبدار در فصل های سرد سال می باشد که این موضوع هم کاملا موجه به نظر خواهدرسید.
ولی این مشکل به آسانی قابل حل می باشد. وقادر هستید که درماه های سرد سال ازمیوه خشکشده مصرف نمایید.زیرا مواد مغذی که در آنهاوجوددارد تفاوت های زیادی را با میوه های تازه را ندارد.
میوه خشک چیست؟
ازجایی که نگهداری کردن ازمیوه های تازه بصورت دائم ممکن نمی باشد. در گذشته برای محافظت ازمیوهها آنها را خشک و یا ازآنها مربا درست می نمودند.
اما در حال از فریزر کردن بعنوان یکی روش های بسیار خوب نگهداری ازمواد غذایی استفاده می نمایند ولی اگر میوهها را هم فریز کنیم حالت اولیه خودشان را از دست خواهند داد وظاهرو کیفیتی ناشایستی به آن دست خواهد داد.
بنابراین به همین منظورآنها را با دستگاه خشک کن خشک خواهند کرد و روش دوم آنها را در معرض هوا قرار میدهند تا خشک شوند.
میوه ای که خشک میشود آب میان بافتی خود را نسبتا توسط خشک کردن ازدست خواهد داد و درروش خشک شدن حجم میوه هم کاهش پیدا خواهد کرد.
میوه خشک شده نسبت به میوهی تازه در مدت زمان نگهداریش می باشد میوه ی خشک شده را می شود برای مدت زمان بیشتری بدون گذاشتن در یخچال نگهداری نمود.
فوایدمیوه خشک
موادهای مغذی میوه هایی که رطوبت آن بوسیله نور خورشید ویا دستگاه گرفته خواهد شد اندکی دستخوش تغییرها قرار خواهدگرفت ولی این به این معنی نمی باشد که میوه خشک ارزش غذایی ندارد.
میوههایی که خشک شده اند اندکی ازلحاظ داشتن ویتامین cدر فقر می باشند.ولی ویتامین هایa-bومواد های معدنی ازجمله:فسفر-کلسیم وغیره حفظ میشودوتخریب نخواهندشد.
بیشترمیوهها به علت اینکه به شکل درسته خشک خواهند شد در مقایسه کردن با نوع های چیپس میوه که بطورحلقهای برش داده خواهند شد به علت برخورد کمتری با هوا و حرارت مغذیتر خواهند بود.
میوه های خشک شده از نظر کالری داشتن با نوع عای تازه آن فرقی نخواهد داشت. همچنین از این رو که میوههای خشک شده حجم کمتر و خوش خوراکتر خواهند بود معده می تواند حجم بیشتری از آن راخواهد پذیرفت و برپایه انرژی و قند همچنین مواد مغذی زیادتری وارد بدن خواهد شد.
هر نیم لیوان چیپس میوه از نظر ارزش غذایی نسبتا با یک لیوان میوه تازه ای که خرد شده است برابری خواهد کرد.در این مقاله درباره خاصیت های انبه برای شما صحبت خواهیم کرد.
انبه خشک
انبه خشک شده وخاصیت آن برای سلامتی حاوی مواد مغذی و تقویت کننده روده ها می باشدکه هضم کردن آن بسیار ساده می باشدواستفاده از این میوه برای اشخاصی که ازسوءهاضمه رنج می برند به علت داشتن مقدار فراوانی ویتامین سی وآهن مفید می باشد.
وهمچنین باید باخبرشوید که صد گرم انبه 15درصدنیاز روزانه به ویتامین آ که برای تضمین نمودن سلامتی چشمها و تقویت کننده قوه بینایی لازم می باشد را تامین خواهد کرد.
خواص انبه خشک برای سلامتی
-
بهبود یافتن عملکرد دستگاه گوارش ولاغری
همان گونه ای که باخبرید انبه ی خشک شده دارای فیبرهای محلول می باشد فیبرها باعث بهبود بخشیدن هضم غذا و پاکسازی رودهها می شود. اما اگر در طی روز به مقدار مناسبی فیبر طبیعی مصرف نمایید درگیریبوست نمی شوید.
فیبرها به کاهش یافتن کلسترول و کاهش وزن هم کمک خواهند کرد. یکی دیگر از خاصیت های انبه وجود داشتن مقدار قابلتوجهی از آنزیم آمیلاز می باشد که این آنزیم برای جذب راحت ترکمک خواهدکرد.
واین آنزیم به تجزیه کردن کربوهیدراتهای سختی که در قند مضرموادغذایی وجود دارد مضر کمک خواهد کردو این عمل باعث ایجاد لاغرشدن و کاهش یافتن وزن در اشخاص خواهد شد.
-
درمان مشکلات خواب
خواص دیگری که کیوی دارداز ترکیبی به اسم سروتونین سرچشمه خواهد گرفت. انبه به علت داشتن سروتونین به خوابی بهتر کمک خواهد کرد.
سروتونینی که در انبه وجود دارد قادر است مدت زمان و کیفیت خواب را بهبودنماید. و به اشخاصی که خواب اندازه و مناسبی ندارند توصیه خواهد شدکه از انبه خشک مصرف نمایند.
ونیز سروتونین قادر است در تقویت کردن حافظه- بهبود یافتن خلقوخو و بهبودبخشیدن افسردگی کمک نماید.
-
کنترل فشار وقندخون
ازانبه خشک وخاصیت آن برای سلامتی غافل نشوید . انبه خشک نه تنهاازخاصیت خیلی زیادی برخوردار است بلکه قند خون وفشار را نیزکاهش می دهد میدهد.
انبه خشک شده از مواد معدنی بسیار زیادی برخوردار است و این خواص آن مانع از بالا رفتن فشارخون خواهد شد .
ونیز انبه خشک موجب کنترل گلیسیمی خواهد شد.وبا مصرف نمودن انبه خشک به ندرت قند خون بالا خواهد رفت ودر یک آن در بدن آزاد نخواهد شد.
این خواص انبه خشک شده موجب خواهد شد که استفاده از آن برای اشخاصی که دیابتی هستند بیخطر خواهد بود و به تنظیم نمودن قند خون کمک خواهد کرد.
-
کمک به درمان یبوست
ازانبه خشک وخاصیت آن برای سلامتی میشود گفت که از انبه خشک شده برای جلوگیری ودرمان کردن یبوست استفاده نمود.
همچنین این میوه خشک خیس شده در آب یا شیرقادر است به درمان کردن یبوست کمک نماید. ونیزفیبری که در آن وجود دارد به عمل کردن سالم روده ها کمک خواهد کرداین کارمانع مبتلا به یبوست خواهد شد.
برای رفع شدن یبوست ده تکه از این میوه خشک شده را در ظرفی پر از آب خیس کنید و صبح ناشتا میل نمایید.
-
تقویت استخوان ها
یکی دیگراز موضوعات انبه خشک وخاصیت آن برای سلامتی این است که سرشار از کلسیم می باشد . کلسیم برای تقویت کردن استخوانها یکی ضروریت ها به حساب خواهدآمد.
هرچه استفاده کردن از کلسیم بیشترشود استخوانها به مقداربیشتری تقویت خواهند شد وبوجود آمدن آسیبدیدگی یا مبتلا شدن به پوکی استخوان در سن های بالا کاهش خواهد یافت.
انبه خشک شده نیز دارای فسفرمی باشد که در شکلگیری استخوانها یا جوش خورده شدن آنها بعد از آسیبدیدگی یا شکستگی مؤثرمی باشد.
-
مفید در دوران بارداری
منبع هایی که در انبه خشک وخاصیت آن برای سلامتی وجود دارد مانند:آهن و اسیدفولیک برای رشد کردن مغز و نخاع کودکان بسیارمفیدو ضروری می باشد.
بیان میشود مادرهایی در ماههای اول بارداری انبه استفاده خواهند کرد فرزندان سالمی ازلحاظ بافت عصبی به دیگر مادرها دارند.همچنین این میوه خشک شده دارای کلسیم و آهن می باشد که این دومواد برای سلامت استخوانها بخصوص در زمان حاملگی ضرورت دارد.
-
ارزش غذایی انبه خشک وخاصیت آن برای سلامتی
این میوه خشک ازارزش تغذیه ای بیشتری و بسیارپرکالری است. انبه خشک از منبع غنی شده ی پتاسیم-آهن وغیره می باشد.در هر100گرم انبه 50الی 70کیکو کالری انرژی برخور دار است.
-
شیوه خشک کردن انبه
هنگام خشک نمودن انبه می شود از شیوه های گوناگونی استفاده نمود . که اولی واساسی ترین شیوه خشک نمودن انبه استفاده در فضای باز و کمک از نور خورشید است.
روش اول: خشک کردن توسط آفتاب
برای این کار بایددرفضای باز ازمیوه هایی که نه خیلی رسیده ونه خیلی نارس هستند استفاده نمود.
- در زمان خشک نمودن میوهها سعی کنید رطوبت هوا زیر ۶۰ درصدرا انتخاب نمایید.
- بعد انبهها را خوب بشویید و هسته شان راجداسازی کنید و آنها را به قطعه های کوچک و نازکی برش دهید.
- انبهها را بر روی توری یا سینی قراردهید و روی دو عدد آجرگذارید تا از زمین فاصله گیرد.
- برروی انبه ها یک توری نازک اندازید ودر مقابل نور خورشید قرار دهید.
- وبرای سرعت دادن به روند خشک نمودن انبه ها زیر سینی یک ورق آلومینیوم گذارید.
- چند روز یکبار به انبه ها سر زنید و درمرحله آخر انبه هایی که چروکیده و ترد شده اند را گردآوری نمایید.
روش دوم:خشک کردن توسط فر
- دمای فر را مابین 50الی70درجه گذارید.
- سینی های فر را با کاغذ های مومی بپوشانید و تکههای انبه را بافاصله از هم بچینید.
- برای پیشگیری از جمع شدن انبه هایک توری گرد مخصوص پیتزا رابر روی میوهها قرار دهید.
- انبه های درون فر را هر دو ساعت یکبار پشت و رو کنید تا همه ی قسمتهای آن بطوریکدستی خشک شوند.
- هنگامی که میوه ها بافت چرممانندی پیداکردند و قابلانعطاف بودند آمادهی بیرون آوردن از فر می باشند.
- بعد از خارج نمودن انبه های خشک شده از داخل فر آنها را در ظرف مناسبی ریخته و چند روز درب ظرف را باز گذارید تا رطوبت های باقیمانده از میوهها خارج نمایند.
روش سوم: خشک کردن بادستگاه خشک کن
- از این روش هم شبیه بقیه روشها در اول انبهها را خوب بشویید تا تمیز شوند بعدآنها را برش زنید.
- دستگاه خشککن را بر روی ۵۷ درجه گذارید و انبه های برش خورده را درون دستگاه گذاریدو مدت زمان برای میوهها در دستگاه ۲۴ الی ۴۸ ساعت است.
- برای پیشگیری از خشک نمودن خیلی زیاد میوهها هر 4 ساعت آنها را پشت و رو نمایید.
نگهداری و استفاده از انبه خشک شده
این میوه خشک شده رادر ظرفی مناسبی وبدون هوا در محلی خشک و خنک نگهداری نمایید و ازمیل کردن آن لذت برید.
اکثرانبه های خشکشده درحالیکه به این شیوه نگهداری میشوندمی توان به مدت۹ الی ۱۲ ماه مورد مصرف قرارگیرند. انبه های خشک شده ی که آماده و بستهبندیشده اند بعد از باز شدن باید هرچه سریعتر مصرف شوند و برای پیشگیری از خراب شدن آنها را درکیسه ای سربسته و درون یخچال نگهداری کنید.