با توجه به خواص زعفران، این گیاه به عنوان یک گیاه کار آمد و همه کاره شناخته شده است. تمامی افراد در سر تا سر جهان از این گیاه بهره می برند. برای اینکه بتوانید، با خواص زعفران، فواید و عملکرد آن آشنا شوید، در وهله ی اول باید شکل، شمایل و آناتومی این گیاه را مورد بررسی قرار دهید. در زمان مشاهده، به خوبی می توانید، کلاله های قرمز رنگ را درون گلبرگ های بنفش ملاحظه کنید. در صورتی که دست افراد به کلاله های قرمز رنگ برخورد کند، تا چند روز عطر آن باقی می ماند. از طریق کاشت پیاز زعفران، گیاه زعفران رشد کرده و به عمل می آید. پوشال های قهوه ای رنگ از پیاز زعفران محافظت می کند. پس از کاشت این پیاز ها، رشد آغاز شده و ساقه (تیج) ایجاد می شود، که در انتهای آن یک غنچه به وجود می آید.
پس از به پایان رسیدن مرحله ی گل دهی، یک گل بنفش را که دارای ۶ گلبرگ هست، ملاحظه می کنید. این گلبرگ ها، کلاله های قرمز رنگ را پوشش داده و از آن ها محافظت می کنند. ماده ی خوش رنگ، خوش بو و خوش طعم زعفران، همین کلاله ها هستند. کاشت و به عمل آوردن این گیاه بسیار سخت بوده و به زمان و دقت کافی نیاز دارد. وجود ترکیباتی از قبیل پیازچه، کروسین، سافرانال و پیروکسین ارزش این گیاه را بالا برده و سبب تمایز و منحصر به فرد شدن زعفران در مقایسه با سایر گیاهان شده است.
ما در این مقاله قصد داریم، تمامی نکات و مطالب مربوط به عملکرد و خواص زعفران را به شما عزیزان ارائه دهیم. این توضیحات باعث آشنایی هر چی بیشتر شما نسبت به زعفران شده و راهنما خوبی به حساب می آید. پس با ما همراه باشید.
معرفی انواع زعفران
زعفران انواع متفاوتی دارد، که رشته های آن ها به یکدیگر شباهت ندارند، علت این تفاوت ها به گل زعفران، منطقه ی آب و هوایی، پر کردن ( جدا سازی) و نحوه ی برداشت بر می گردد.
زعفران نگین: خمیدگی و فر خوردگی رشته در این نوع زعفران دیده نمی شود و سر شاخه های قرمز رنگ به صورت مجزا از یکدیگر، قرار دارند.
زعفران پوشال: علاوه بر وجود مقداری خامه ( ریشه)، کلاله های قرمز رنگ به خوبی در این نوع زعفران، قابل رویت است.
زعفران سوپر نگین: میزان ترکیباتی از قبیل کروسین و سافرانال در این نوع به مقدار زیادی بوده و بیشتر میزان عطر، بو و رنگ دهی به زعفران سوپر نگین بر می گردد.
زعفران سرگل: پر مصرف ترین و محبوب ترین نوع زعفران، زعفران سرگل بوده و زردی زعفران و سفیدی ریشه در آن قابل ملاحظه نیست.
زعفران شبه نگین: میزان رنگ دهی از این نوع زعفران نسبت به انواع دیگر بیشتر بوده، ولی مقدار آن به زعفران سوپر نگین نمی رسد.
بررسی خواص زعفران
خواص زعفران ( طلای سرخ) به خوبی شناخته شده و محرز است. علاوه بر بهره بردن از این گیاه در غذا پختن، در تولید دمنوش و نوشیدنی ها نیز از آن بهره برده می شود. نا گفته نماند، خواص دارویی زعفران نیز کم اهمیت نیست. برای درمان بیماری های از قبیل، افسردگی، ناراحتی های قلبی، بیمار های مربوط به اعصاب و روان و ریزش مو بسیار مفید و کار آمد است. خواص زعفران به وجود ویتامین های مختلف موجود در آن بر می گردد. در این قسمت از مقاله قصد داریم، تمام فواید و خواص زعفران را به صورت مجزا و تفکیک شده برای شما عزیزان شرح دهیم.
خواص زعفران برای بهبود و درمان بیماری ام اس
دانشمندان بر اساس تحقیقات و پژوهش ها به خواص منحصر به فرد زعفران برای درمان ام اس و افسردگی پی برده اند. کروسین موجود در زعفران، مانع آسیب دیدن سلول های تولید کننده غلاف میلین در مغز شده و از سلول های مغزی در محیط های کشت آزمایشگاهی و از مدل های دیگر مبتلا شده به ام اس مراقبت و محافظت می کند. به لایه ای که نقش عایق را برای حفظ و مراقبت از سلول های مغزی ایفا می کند، میلین گفته می شود. فشار و تورم سلول هایی که، از بین رفتن عایق و تصلب شرائین را به همراه دارند، با مصرف زعفران کاهش یافته و سبب بهبودی می گردد.
در پیشگیری از سرطان خواص زعفران را فراموش نکنید
سرطان به تنهایی سالیانه سبب مرگ، ۷ میلیون آدم شده و افرادی زیادی در سر تا سر جهان از این بیماری سخت و طاقت فرسا رنج می برند. در طب سنتی، بهره گیری از سبزیجات، گیاهان و ادویه جات برای پیشگیری و شیوع سرطان به فراوانی پیشنهاد شده و افراد زیادی به این نوع شیوه ی درمان روی آورده اند. طلای سرخ، توجه محققان و گروه های تحقیاتی در سر تا سر جهان را به خود جلب کرده است، که بسیار برای درمان سرطان و پیشگیری از آن مفید است.
بهبود عملکرد اعصاب از طریق خواص زعفران
ویتامین های گروه B در سلامت بدن نقش مهمی را ایفا می کنند. اکثر افراد در برخی مواقع اهمیت این ویتامین ها را نادیده گرفته و به آن ها اهمیت نمی دهند. در زعفران مقدار فراوانی از انواع ویتامین های B وجود دارد، که B6 درصد بیشتری را به خود اختصاص داده است. این ویتامین ها مانع بروز اختلال های خطرناک شده و بهبود عملکرد سیستم عصبی را به همراه خواهند داشت.
درمان بیماری های گوارشی و معده با استفاده از خواص زعفران
نامی ترین و کهن ترین شیوه درمان دل پیچه، نفخ و حالت تهوع، مصرف زعفران است. معده درد و یبوست بر اساس طبیعت ضد التهاب و ضد درد زعفران تسکین یافته و التهاب را به مرور کاهش می دهد. این گیاه با ارزش تحت عنوان طلای سرخ برای مشکلات جدی تر، از قبیل زخم معده نیز کار آمد است و این بیماری را بهبود می بخشد.
خواص زعفران برای افسردگی
از دیگر خواص مهم و اساسی زعفران می توان به درمان افسردگی اشاره کرد. تحقیقات و پژوهش ها نشان داده، مصرف زعفران در کنار دارو های افسردگی، علائم و عوارض ناشی از مصرف دارو را کنترل کرده و اختلال های خلقی را بهبود می دهد. محققان استرالیایی بیان کرده اند، شدت و میزان افسردگی در افرادی که زعفران مصرف کرده اند، در مقایسه با اشخاصی که از این گیاه بهره نبرده اند، به میزان فراوانی کاهش یافته است. مصرف طلای سرخ انگیزه و اشتیاق را به وجود آورده و کیفیت خواب را به مقدار قابل توجهی بالا می برد. به افرادی که احساس میکنند، به افسردگی دچار شده و نمی تواند شاد باشند، پیشنهاد می شود، از دمنوش و نوشیدنیهای تهیه شده از زعفران برای درمان و التیام این حالت ها بهره ببرند.
حذف موهای زائد صورت از دیگر خواص زعفران
افرادی که از موهای زائد فراوان در صورت رنج می برند، باید از ماسک ترکیبی زعفران و آرد نخود استفاده کنند. یک بار استفاده از این ماسک در ماه می تواند، موهای زائد را به مرور از بین برده و از رشد آن ها جلوگیری کند.
بهره گیری از زعفران برای تقویت حافظه
زعفران برای تقویت حافظه نیز مورد استفاده قرار می گیرد. کروسین موجود در این گیاه اختلال های روانی بر اثر پیری را کنترل کرده و مانع بروز بیماری های از قبیل پارکینسون و التهاب می شود. استفاده از زعفران برای درمان فراموشی و ضایعات حافظه بسیار مفید و کار آمد است.
خواص زعفران برای چربی خون
زعفران مانع افزایش چربی خون، تری گلسیرید و کلسترول شده و از رسوب آن ها در عروق ممانعت می کند. به افرادی که دچار حمله ی قلبی شده اند، توصیه می شود، برای درمان گرفتگی عروق و مانع انباشته شدن رسوب، از دمنوش های زعفران بهره ببرند. طلای سرخ عملکرد بطن چپ را از عوامل خطرآفرین حفظ کرده و ضد فشار خون است.
درمان ترک های پا به وسیله زعفران
ترکیب روغن کرچک یا روغن نارگیل به همراه زعفران ترک های پا را درمان می کند. ۳.۵ قاشق زعفران را به روغن کرچک اضافه کرده و به مدت ۱۰ دقیقه این ترکیب را بر روی ترک های پا ماساژ دهید. این شیوه درمان بسیار کارآمد و کارساز خواهد بود و طی مدت زمان کوتاه نتیجه می دهد.
بررسی خواص دیگر زعفران
- برای درمان سریع تر سوختگی و انواع زخم می توان، از زعفران به صورت موضعی استفاده کرد.
- یک درمان منظم برای آسم به حساب میآید.
- چربی خون را کاهش می دهد.
- برونشیت را درمان کرده و سرفه را برطرف میکند.
- ادرار آور است.
- سبب هضم راحت غذا می شود.
- شادی بخش و نشاط آفرین هست.
- درد دندان با مصرف زعفران تسکین می یابد.
- التهاب و زخم دهان با مالش زعفران بر طرف می شود.
- خون را به خوبی تصفیه می کند.
- خون ریزی ناشی از زایمان را از بین می برد.
همانطور که ملاحظه کردید، ما در این مقاله درباره خواص زعفران نکات و توضیحات لازم را ارائه دادیم. این طلای سرخ در سرتاسر جهان در میان مردم مورد استفاده قرار می گیرید. درست است، زعفران یک ماده ارزشمند با خواص فراوان بوده، اما زیاده روی در مصرف آن امکان دارد، مشکلاتی را ایجاد کند. پس در مصرف این ماده حد وسط را در نظر بگیرید. با استفاده از زعفران دمنوش و نوشیدنیهای خوش طعم و دلپذیری تهیه میشود، که از نظر دارویی نیز خواص فراوانی را دارا هستند.