دستگاه میوه خشک کن

معرفی دستگاه میوه خشک کن تک کابین

دستگاه میوه خشک

دستگاه های خشک کن از لحاظ ظاهری به دو دسته تونلی و کابینتی تقسیم می شوند. که در این مقاله به معرفی دستگاه میوه خشک کن تک کابین میپردازیم که از جمله دستگاه های نیمه صنعتی  و کارگاهی است.

بررسی شکل ظاهری دستگاه تک کابین:

خب همانطور که از اسمش پیداست این دستگاه دارای یک کابین جهت خشک کردن مواد غذایی دارد. با توجه به همین موضوع ظرفیت کمتری را نسبت به دستگاه های دو کابین و سه کابین جهت خشک کردن در خود جای می دهد.

ظرفیت دستگاه خشک کن تک کابین 10 الی 200 کیلوگرم میوه است که به تناسب قیمت هر چه دستگاه ظرفیت بیشتری داشته باشد قیمت بالاتری نیز دارد

عایق بندی دستگاه:

تمامی دستگاه های خشک کن از لحاظ اتلاف گرما بسیار کنترل شده و عایق هستند زیرا خروج گرمای مدیریت نشده سبب مصرف بیش از حد انرژی می شود که تاثیرات نا مناسبی از لحاظ مادی و کیفیت محصول بر کسب و کار شما خواهد گذاشت.

در های دستگاه:

در ها را به دو شکل طراحی و می سازند:

  • بدون شیشه سکوریت:

    که یک در ساده یخچالی است و که یک قفل یا دستگیره باز و بسته کردن دارد. که کاملا معمولی است و مانند عموم در هایی که دیدیم طراحی شده.

  • با شیشه سکوریت:

    بعضی از در ها قسمتی از آن شیشه سکوریت دارند. که می توان از داخل شیشه فرایند خشک شدن میوه را تماشا و کنترل نمود. شیشه های به کار رفته در این در ها شیشه های مخصوص هستند. که در برابر گرما و سرما نسبت به شیشه های داخل بازار مقومت بالاتری دارند.

باکس کنترل روشن و خاموش و تنظیمات دستگاه:

این باکس جهت روشن و خاموش کردن و کنترل میزان گرمای ورودی دستگاه است و کاملا ساده و روان طراحی شده است.

برخی از دستگاه های پیشرفته امکانات بیشتری را در این باکس تعبیه می کنند. برای مثال تنظیم تایم خاموش شدن دستگاه یا مدیریت سیستم تهویه و … که به تناسب قیمت وجود این امکانات در هر دستگاه تفاوت دارد.

 

بررسی اجزا دستگاه تک کابین:

همانطور که قبلا گفتیم این دستگاه دارای یک کابین جهت خشک کردن میوه و سبزیجات دارد. تفاوت این دستگاه با دستگاه های خشک کن دو کابین و سه کابین تنها در شکل ظاهری و ظرفیت آنهاست. از لحاظ اجزا تغییر چندانی ندارد و در ادامه ما اجزا دستگاه تک کابین را برای شما شرح داده ایم.

ترولی ها در دستگاه میوه خشک کن تک کابین:

ترولی ها در واقع پایه هایی هستند جهت قرار گیری سینی ها که در فاصله برابر از یکدیگر در دو طرف کابین قرار دارند. جنس ترولی ها گالوانیزه است که به دلیل انعطاف پذیری و مقاومت مناسبی که در برابر گرما دارند از این جنس استفاده می کنند.

نکته ها از اهمیتی که در مورد ترولی ها و نصب آن وجود دارد این است. که اگر با فاصله و طول یکسان در دستگاه نصب نشود موقع خشک کردن میوه های دما بصورت یکسان در دستگاه جریان پیدا نمی کند. سبب خراب شدن و بی کیفیتی میوه های خشک کشده می شود.

سینی دستگاه خشک کن تک کابین:

سین های بصورت کشویی در ترولی ها سوار می شوند و میوه ها جهت فرایند خشک شدن روی آنها قرار می گیرند.

تعداد سینی در دستگاه های خشک کن تک کابین بر اساس سایز آن از 20 الی 60 سینی متفاوت است. زیرا تعداد سینی در هر دستگاه رابطه مستقیم با ظرفیت دستگاه دارد و هر چه ظرفیت بیشتر باشد تعداد سینی بیشتر است.

این سینی ها بصورت عمودی زیر هم دیگر قرار دارند و از جنس فولاد هستند. که در برابر گرما و سرما مقاومت بالایی دارند. شکل ظاهری سینی ها توری شکل است سبب که می شود زیر و روی میوه به شکل یکسان خشک شود.

 

سیستم گرمایشی و حرارت دهی دستگاه تک کابین:

سیستم گرمایشی:

سیستم گرمایشی با تولید  حرارت و گرما دمای کابین را بالا می برد که سبب خشک شدن سریعتر و کاملتر مواد غذایی داخل کابین می شود.

دستگاه های خشک کن یا از انرژی گازی برای خشک کشدن مواد غذایی استفاده می کنند. یا از انرژی برقی و اینکه از کدام مورد بهتر است استفاده کنید. بستگی به محیط کاری و بودجه و… شما دارد.

نکته ای که باید به آن توجه کنید قدرت سیستم گرمایشی بر اساس حجم کابین است.

اگر قدرت سیستم گرمایشی طوری باشد که نتواند به درستی کابین را گرم کند. دما را افزایش دهد سبب می شود که یا فرایند خشک شدن طولانی شود یا مواد غذایی به درستی خشک نشوند.

سیستم یکنواخت سازی دما:

در دستگاه های تک کابین یک سیستم فن قرار دارد که جهت پخش کردن هوا در داخل دستگاه تعبیه شده است.

کار فن این است که گرمای تولید شده توسط سیستم گرمایشی (برقی یا گازی) را بصورت یکنواخت در داخل کابین پخش کند. تا گرما و حرارت بصورت یکسان به میوه ها منتقل شود و تمام میوه ها با درجه حرارت یکسان خشک شوند.

نکته: موردی که باید به آن توجه کنید تناسب قدرت سیستم گرمایشی و فن تهویه است:

زیرا اگر میزان گرمای وارده بیشتر از توان فن باشد سبب می شود که فن فرایند یکنواخت سازی دما را بدرستی پیاده سازی نکند؛ و در فرانید خشک شدن اختلال ایجاد شده و خروجی مطلوبی حاصل نشود.

نکاتی هنگام خرید دستگاه تک کابین:

 

  • تناسب قدرت سیستم گرمایشی با حجم و ظرفیت دستگاه
  • تناسب مقدار سینی ها با ظرفیت دستگاه
  • قدرت دستگاه گرمایشی باید با سیستم فن ها تناسب داشته باشد
  • فاصله و طول ترولی ها باید یکسان باشد
  • گازی و برقی بودن سیستم گرمایشی به بودجه و شرایط مکان شما بستگی دارد

در این مقاله دستگاه میوه خشک کن تک کابین را معرفی کردیم و امید واریم برایتان مفید واقع شده باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *