چه میوه خشک هایی باعث آلرژی پوستی می شود
حساسیت و آلرژی به میوه ها در حالت کلی نوعی آلرژی تغذیه ای به حساب می آید. به دلیل دارا بودن تمامی مواد معدنی، فیبر و ویتامین های مورد نیاز که سبب عملکرد هر چه بهتر بدن می شود، میوه ها بخش اعظم و مهم رژیم غذایی هر انسان را تشکیل می دهند. به این نکته توجه کنید، میوه ها علاوه بر خواص و فواید فراوانی که دارند، برای برخی افراد حساسیت و آلرژی ایجاد می کنند. اشخاصی که با خوردن یک و یا گروهی از میوه ها دچار حساسیت و آلرژی می شوند، باید به صورت اکید در طول درمان از خوردن آن ها بپرهیزند. توجه داشته باشید، آلرژی داشتن به میوه تنها به یک یا چند میوه خاص محدود نمی شود.
زیرا بدن انسان ها با یکدیگر متفاوت بوده و هر بدن ممکن است، به یک یا چند میوه حساسیت نشان دهد. برای مثال برخی افراد به سیب حساسیت دارند و برخی دیگر با خوردن کیوی دچار آلرژی های پوستی می شوند. باید بدانید، از طریق مصرف میوه ها دلایل فراوان و متعددی برای بروز آلرژی و حساسیت وجود دارد. یکی از این دلایل اسیدی بودن میوه هایی از قبیل پرتقال، گریپ فروت و لیمو بوده، که به دلیل داشتن خاصیت اسیدی ممکن است، در بدن های مختلف واکنش های آلرژیک خفیف تا شدیدی ایجاد کنند. آلرژی و حساسیت داشتن به میوه میتواند، از طریق ایجاد جوش، تاول و قرمز شدن پوست به همراه خارش های پوستی مشخص شود.
در این مقاله قصد داریم، نکات و توضیحات لازم در رابطه با میوه خشک هایی که باعث آلرژی پوستی می شود، به شما عزیزان ارائه دهیم. به معرفی انواع آلرژی های پوستی و میوه های آلرژی زا در این مقاله می پردازیم. این مطالب شما را به خوبی راهنمایی کرده و مفید خواهد بود. پس با ما همراه باشید.
بررسی نشانه های مختلف آلرژی غذایی
انواع مختلفی از آلرژی پوستی وجود دارد، که برخی از آن ها جزئی، خفیف و برخی دیگر شدید و خطرناک خواهد بود. بعد از بروز هرگونه آلرژی افراد باید به پزشک مراجعه کرده و او را به خوبی در جریان علت این آلرژی قرار دهند، تا بتواند، دارو و شیوه درمان مناسب را به کار گیرد. به واکنش سیستم ایمنی بدن که بلا فاصله بعد خوردن یک غذا و یا میوه به وجود می آید، آلرژی غذایی گفته می شود. مصرف مقدار کمی از میوه ها و مواد غذایی که عامل آلرژی هستند، بروز کهیر، تورم، جوش و مشکلات گوارشی را به همراه دارد. آلرژی های پوستی را جدی بگیرید و درمان آن را پشت گوش نیندازند.
چون برخی مواد غذایی آلرژی های خطرناکی همچون آنافیلاسکی را ایجاد کرده که سلامت افراد را به خطر می اندازد. حدود ۳ درصد از بزرگسالان و ۶ تا ۷ درصد از کودکان زیر ۳ سال تحت تاثیر آلرژی های غذایی قرار می گیرند. برای برخی از حساسیت و آلرژی ها در کودکان درمان و دارو وجود ندارد و با گذشت زمان و بزرگ شدن آن ها ممکن است، برطرف شود.
علائم بارز و شایع آلرژی های غذایی
- سبکی سر، سر گیجه و غش
- اگزما، خارش و کهیر
- حالت تهوع، درد شکم، اسهال و استفراغ
- مشکل در تنفس، خس خس سینه و گرفتگی بینی
- تورم زبان، صورت، لب و قسمت های مختلف بدن
- خارش دهان و یا سوزن سوزن شدن
- آنافیلاسکی
معرفی علائم خطرناک آنافیلاسکی
- تنگ شدن راه های هوایی
- افت شدید فشار خون و شوک
- تورم گلو و احساس کردن، توده ای در گلو که تنفس را سخت و آزار دهنده می کند.
- سر گیجه، سبکی سر و در نهایت از بین رفتن هوشیاری
- نبض سریع
توجه داشته باشید، آنافیلاکسی باید به صورت اضطراری و در کمترین زمان درمان شود. در غیر این صورت می تواند، سبب بروز اغما و یا حتی مرگ شود.
آشنایی با میوه هایی که سبب بروز حساسیت و آلرژی می شود
همانطور که گفته شد، برخی میوه ها و مرکبات ممکن است، برای بعضی افراد سبب بروز آلرژی و حساسیت شوند. ما در این قسمت از مقاله قصد داریم، تمام میوه هایی که احتمال آلرژی زا بودن آنها بالاست معرفی کرده و به صورت مجزا، تک به تک توضیحات لازم را شرح دهیم.
کیوی
یکی از میوه های پر طرفدار در سراسر جهان کیوی است، که با نام دیگر انگور فرنگی چینی شناخته میشود. اصالت این میوه به کشور بومی چین برمیگردد. کیوی حاوی فیبر پتاسیم، ویتامین C و منیزیم بوده و برای بدن بسیار مفید هست. کیوی علاوه بر خواص و فوایدی که دارد، در بدن برخی از افراد بر اساس اختلال سیستم ایمنی سبب بروز علائم آلرژیک و حساسیت می شود. حساسیت ناشی از مصرف کیوی بیشتر در کودکان رخ میدهد. بروز آلرژی غذایی در مراحل اول به صورت خفیف بوده و پس از مصرف پی در پی آن عامل آلرژیزا، شدت مییابد.
نشانه های خفیف آلرژی به کیوی
- خارش پوستی
- احساس خارش و وجود خار
- سوزن سوزن شدن زبان، لب و گلو
نشانه های شدید آلرژی به کیوی
- بروز مشکلات تنفسی
- سر گیجه و کاهش سطح هوشیاری
- سریع شدن ناگهانی ضربان قلب
- بی حس در زبان و لب
- افت غیر منتظره فشار خون
- حالت تهوع، اسهال و استفراغ
- سوزن سوزن شدن در دهان و گلو که تورم را به همراه داشته باشد.
موز
یک میوه و میان وعده محبوب که در سرتاسر جهان طرفداران زیادی دارد. موز خواص فراوانی را دارا است. اما در کنار این خاص باید به عامل آلرژی زا بودن آن نیز اشاره کرد. افرادی که به این میوه آلرژی دارند، نه تنها باید خوردن آن را به طور کل حذف کنند. بلکه باید قبل از مصرف هر گونه شربت، دسر، بستنی، کیک، شیرینی، دارو و حتی شامپو اطمینان حاصل نمایند، که عصاره موز در این مواد وجود نداشته نباشد. چون تمامی موارد فوق همانند میل کردن خود موز سبب بروز آلرژی می شوند. آلرژیهای ناشی از مصرف موز انواع متفاوتی دارد. شامل:
- بثورات خارش دار (کهیر)
- قرمزی و خارش چشم
- تورم های پوستی یا مخاطی ( آنژیوادم)
- آبریزش بینی و عطسه
- اسهال و استفراغ
- خارش در ناحیه گلو و دهان
در موارد نادر آلرژی به موز می تواند، سبب تنگ شدن مجاری تنفسی، خس خس سینه و حتی مرگ شود. دقت داشته باشید، عوامل آلرژیک موز بعد از خوردن آن و پس از گذشت تنها چند دقیقه رخ می دهد.
گلابی
خوردن گلابی توسط پزشکان برای افرادی که دچار آلرژی هستند، پیشنهاد می شود. اما این نکته را در نظر بگیرید، خود گلابی نیز می تواند، سبب بروز آلرژی شود. اگرچه بروز آلژری از طریق این میوه بسیار نادر است. آلرژی به گلابی تنها زمانی بروز می کند، که سیستم ایمنی بدن، ویتامین های موجود در گلابی را مضر دانسته و برای از بین بردن این مواد حساسیت زا، هیستامین و ایمونوگلوبین E ترشح می کند.
علائم حساسیت و آلرژی به گلابی
- خارش پوست، اگزما و یا کهیر
- تورم لب، زبان، صورت و گلو
- سوزش یا خارش دهان
- احتقان سینوس ها، مشکل در تنفس و خس خس سینه
- حالت تهوع
- اسهال و استفراغ
پیگشیری از آلرژی به گلابی
- افرادی که حس می کنند، نسبت به گلابی آلرژی دارند، باید از مصرف این میوه خودداری کرده و دقت کنند، که در خوراکی، دارو و حتی مواد شوینده که از آن بهره می برند، عصاره گلابی وجود نداشته باشد. زیرا این امر ممکن است، آلرژی و حساسیت به وجود آورد.
- مصرف آنتی هیستامین هایی مانند دیفن هیدرامین می تواند، علائم خفیف آلرژی به موز را کاهش دهد.
- در صورت بروز علائم شدید باید با پزشک مشورت کرده و در پی تهیه اپی نفرین های تزریقی باشید.
پرتقال
در برخی مواقع مشاهده می کنید، بعضی افراد هنگام نزدیک شدن به پرتقال لیمو و سایر مرکبات واکنش نشان می دهند. که علت آن به حساسیت مرکبات برمیگردد. به جرأت می توان گفت این گونه حساسیت یعنی حساسیت مرکبات جز مهمترین آلرژی ها و حساسیت ها به حساب می آید. ناگفته نماند، این گونه حساسیت بسیار نادر بوده، اما علائم و پیامدهای آن همانند سایر آلرژی ها خواهد بود. برای حساسیت مرکبات درمان خاص و تضمین شده وجود ندارد. بلکه افراد میتوانند، از طریق مصرف برخی داروها و ایمونوتراپی ها به کاهش این حساسیت کمک کنند. همچنین افرادی که از آلرژی شدید رنج می برند، باید از داروهایی با اثر قوی و فوری استفاده کنند. حساسیت مرکبات بیشتر در مناطقی از قبیل لثه، لب و گلو نمایان می شود.
علائم حساسیت به مرکبات
- ورم کردن
- ایجاد قرمزی در پوست
- خارش و سوزش
همانطور که ملاحظه کردید، ما در این مقاله در رابطه با میوه هایی که سبب بروز آلرژیهای پوستی میشود، صحبت کردیم. آلرژی زا بودن، فقط به مواد غذایی و میوه های خاص محدود نمی شود. بلکه ممکن است، بر اساس سیستم ایمنی، بدن هریک از افراد نسبت به هر میوه و غذایی واکنش نشان داده و سبب ایجاد حساسیت و آلرژی شود. آلرژی و حساسیت را هیچ وقت کم اهمیت ندانید، زیرا این موضوع بسیار مهم بوده و باید طی زمان مناسب پیشگیری و درمان شود. در صورتی که حساسیت و آلرژی ها پیگیری و درمان نشوند، سبب بروز عواقب جبران ناپذیر شده و اغما و حتی مرگ را به همراه دارد. به شما پیشنهاد می کنیم، بعد از روبه رو شدن با هر گونه آلرژی حتما به پزشک مراجعه کنید.
آموزش اینستاگرام یک مهارت ارزشمند است که می تواند به شما کمک کند تا پیج اینستاگرام خود را به یک پیج موفق با تعداد دنبال کننده و بازدید بالا تبدیل کنید. شما می توانید با آموزش اینستاگرام به هدفی که دارید برسید.