نکات آموزشی

تفاوت دمنوش و چایی میوه خشک ها

همانطور که می‌دانید از قسمت‌های مختلف گیاه و میوه، چای و دمنوش تهیه می‌شود. برخی مردم بر این باورند که تفاوتی میان چای و دمنوش نیست. اما این موضوع غلط بوده و این دو محصول تفاوت هایی با یکدیگر دارند. اگر پاکت و جلد محصولات را به دقت نگاه کنید، متوجه می‌شوید که بر روی برخی از آن‌ها نام دمنوش و برخی دیگر چای میوه ای نوشته شده، که این موضوع تفاوت چای و دمنوش میوه ای را مشخص می‌کند. عنوان چای فقط به چایی سیاه محدود نمی‌شود، بلکه چایی انواع متفاوتی با طعم، رنگ و مزه متنوع به خود اختصاص داده است. اگر بخواهیم انواع چایی را طبقه بندی کنیم؛ می‌‌توان به ۶ نوع چای با نام‌های چای زرد، چای سبز، چای اولانگ، چای سیاه، چای سفید، چای پوئر و چای تخمیری اشاره کرد.

چایی رویبوس نیز جز انواع چایی است، اما به دلیل تفاوت بسیار زیاد در مقایسه با چایی های فوق در این طبقه بندی قرار نمی گیرد. علت تفاوت انواع چای به نوع تهیه و فرآوری، میزان رنگ دهی، خواص و روش دم آوری، طعم و مزه آن ها بر می گردد. دمنوش ها انواع متفاوتی دارند. اما به طور کلی می توان آن‌ها را در دو دسته ترکیبی و گیاهی طبقه بندی کرد. دمنوش های گیاهی از یک نوع گیاه تهیه شده، اما دمنوش های ترکیبی از تلفیق چند نوع گیاه به وجود می آیند. محبوبیت دمنوش های ترکیبی در بین مردم بسیار بیشتر بوده، زیرا با ترکیب  تنها چند مواد می‌توان از چندین خاصیت متنوع بهره‌‌مند شد.

دمنوش 1

ما در این مقاله قصد داریم در رابطه با تفاوت انواع دمنوش و چای میوه خشک ها نکات و توضیحات لازم را به سمع و نظر شما برسانیم.  بنابراین برای آشنایی بیشتر با این دو محصول حتماً در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

معرفی و طرز تهیه یک دمنوش میوه ای محبوب و پر طرفدار

چیپس میوه نه تنها به عنوان تنقلات مصرف می شود، بلکه در تهیه انواع دمنوش های میوه ای نیز مورد استفاده قرار می گیرد. تولید دمنوش های میوه ای کار بسیار راحتی بوده و تنها با دسترس بودن میوه خشک مورد نظر می‌توان آن را تهیه کرد. انواع دمنوش ها از نظر خاصیت، رنگ، طعم، مزه و نحوه دم آوری با یکدیگر تفاوت دارند. در این قسمت از مقاله به معرفی چند دمنوش میوه‌ای پرطرفدار به صورت مجزا و تفکیک شده می پردازیم.

انواع دمنوش های میوه ای

  • دمنوش گلابی، سیب و به
  • دمنوش گل محمدی
  • دمنوش بهار نارنج و زعفران
  • دمنوش کیوی

دمنوش میوه به، سیب و گلابی

مواد مورد نیاز برای تهیه این دمنوش:

  • ۳عدد سیب تازه با اندازه متوسط
  • گل محمدی خشک شده به مقدار لازم
  • ۳ عدد به تازه
  • هل کوبیده شده به مقدار لازم
  • ۱عدد گلابی تازه با اندازه متوسط

طرز تهیه: در ابتدا پوست میوه مدنظر را گرفته و با استفاده از رنده آن‌ها را به تکه های خیلی ریز تبدیل کنید. سپس برای خشک شدن، آن‌ها را در معرض نور آفتاب یا بر روی بخاری قرار دهید. دقت داشته باشید، آب و رطوبت موجود در میوه ها باید کاملاً از بین رفته و به خوبی خشک شوند. پس از اینکه کاملاً مطمئن شدید که میوه ها به خوبی خشک شده اند، در یک قابلمه آن ها را بریزید و با حرارت کم تفت دهید. دقت داشته باشید که حرارت شعله نباید به حدی باشند که مواد موجود در قابلمه بسوزد. تا زمانی که میوه ها به رنگ قهوه‌ای روشن در آمدند تفت دادن را ادامه دهید.

مواد به دست آمده را درون ظرف یا قوری بریزید و سپس به آن آب جوش اضافه کنید. درب لیوان یا قوری را بسته و مدت ۱۰ دقیقه زمان دهید تا نوشیدنی به خوبی دم بکشد. بعد طی کردن مراحل مورد نظر می توانید این دمنوش دلپذیر را میل کنید و از خواص منحصر به فرد آن بهره‌مند شوید‌.

خواص انواع دمنوش های میوه ای

دمنوش پاپایا Papaya

این دمنوش بر اساس وجود پتاسیم، ویتامین B و ویتامین C ‌ نه تنها سبب افزایش کالری در بدن شده، بلکه به کاهش تب، تقویت معده، هضم غذا، کاهش ورم مفاصل و پایین آمدن سطح کلسترول کمک شایانی می‌کند‌.

دمنوش پوست پرتقال Orange peel

وجود آنتی اکسیدان، پتاسیم، فلانوئید، کلسیم و ویتامین C  در پوست پرتقال، علاوه بر ایجاد خاصیت ضد سرما خوردگی، موجب رفع عصبانیت و به وجود آمدن آرامش می‌شود.

دمنوش انبه Mango

این دمنوش بر اساس وجود تانن، کلسیم، سدیم ویتامین A، آهن و ویتامین C، به تقویت هورمون های جنسی، قلب و گوارش کمک کرده و درد های مربوط به روماتیسم را کاهش می دهد. از دیگر خواص این دمنوش می‌توان به درمان بیماری بواسیر اشاره کرد.

همانطور که می‌دانید چایی ‌های مختلفی با طعم و مزه گوناگون وجود دارد. افراد می‌توانند بر اساس علاقه و ذائقه چای مورد نظر خود را گزینش کرده و در طول روز مصرف کنند. با توجه به اینکه هر یک از چایی ها از میوه های مختلف تهیه می شود، بنابراین خواص و فواید متفاوتی با یکدیگر دارند. چای های میوه ای ممکن است در برخی مواقع از نظر رنگ، بو، مزه  و خواص مشابه یکدیگر باشند. در این قسمت از مقاله با انواع چای های میوه ای و خواص مربوط به هر یک آشنا می شویم.بررسی انواع چای میوه ای و خواص مربوط به ‌آن‌ها

چای آلبالو

خواص این چای

  • برای تسکین سرفه و مشکلات تنفسی می‌توانید از این چایی بهره ببرید.
  • یبوست با مصرف این چای درمان شده و به هضم هر چه بهتر غذا کمک شایانی می‌کند.
  • استفاده از این چای بی قراری و بی خوابی را درمان کرده، در نتیجه حس و حال خوب به افراد می‌بخشد.
  • به منظور تقویت سیستم ایمنی بدن این چای باید در طول روز مصرف گردد.
  • این چایی به دلیل خاصیت ضد التهابی که دارد، از بروز التهاب جلوگیری کرده و درد عضلات، سردرد و بدن درد را تسکین می دهد.
  • قرار دادن این چای در برنامه غذایی، به از بین بردن کلسترول و پایین آمدن فشار خون بسیار کمک می کند.

طرز تهیه چای آلبالو: در ابتدا آلبالوی تازه و یا آلبالوی خشک شده را درون لیوان قرار داده و سپس به مقدار کافی به آن آب جوش اضافه کنید. ترکیب به دست آمده را بر روی حرارت ملایم شعله قرار داده و اجازه دهید به خوبی دم بکشد. می‌توانید آن را صاف کرده و به همراه عسل یا نبات میل کنید.

چای عناب

خواص این چای

  • استفاده از این چای سیستم گوارشی را به خوبی تحت تاثیر قرار داده و مشکل یبوست را درمان می‌کند.
  • مصرف این چای برای حفظ سلامت قلب و عروق بسیار مفید و کارآمد است.
  • افرادی که شدیداً دچار استرس و اضطراب هستند، می‌توانند استفاده از این چای را در برنامه تغذیه ای خود قرار دهند.
  • بهره گیری از این چای به دلیل خاصیت ضد التهابی فوق‌العاده از بروز التهاب های گوناگون جلوگیری می‌کند.
  • برای پوکی استخوان بسیار مفید بوده و سبب تقویت عضلات می‌گردد.
  • اشخاصی که دچار بی خوابی هستند میتوانند پیش از خواب این نوشیدنی گوارا و دلپذیر را میل کنند.
  • مصرف به اندازه این چای سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی را کاهش می دهد.
  • با استفاده از این نوشیدنی، پوستی شاداب و درخشان برای خود به  ارمغان آورید.
  • این نوشیدنی گرم و گوارا شادی بخش بوده و به افرادی که به بیماری افسردگی دچار هستند توصیه می‌شود.

طرز تهیه چای عناب: در ابتدا داخل یک قوری به مقدار لازم آب ریخته و بر روی شعله اجاق گاز قرار دهید،

‏ سپس دارچین،عناب و زنجبیل را به آب اضافه کرده و اجازه دهید جوش بیاید. بعد از اینکه آب به جوش آمد حرارت را کم کرده، که با حرارت ملایم این ترکیب دم بکشد.

می توانید ترکیب به دست آمده را صاف کرده و به همراه عسل یا نبات میل کنید.

همان‌طور که ملاحظه کردید ما در مورد تفاوت دمنوش و چایی میوه خشک ها توضیحات و نکات لازم را به سمع و نظر شما عزیزان رساندیم. طرز فکر اکثر مردم اینگونه است، که میان دمنوش میوه و چای میوه تفاوتی وجود ندارد.

اما این ذهنیت کاملاً غلط بوده و بر اساس گفته های فوق به خوبی نقض می شود.

میان این دو محصول ممکن است شباهت هایی وجود داشته باشد. اما به طور کامل به یکدیگر شبیه نبوده و با یکدیگر متفاوت اند.

همان‌گونه که بیان شد دمنوش و چای میوه ای ها انواع متفاوت و متنوعی را به خود اختصاص داده‌اند. که علت تفاوت همه آن‌ها به مزه، طعم، بو، خواص و نحوه دم آوری مربوط است.

از انواع دمنوش ها برای طراوت و شادابی پوست، پیشگیری از پوکی استخوان، عملکرد هرچه بهتر دستگاه گوارش و تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده می شود. افراد مختلف بر اساس سلیقه، مزاج و ذائقه به انتخاب انواع چای و دمنوش های میوه ای دست می‌زنند. این نکته را در نظر داشته باشید استفاده از محصولات نام برده شده باید به حد کافی و میزان مورد نیاز بدن استفاده شود.

اگر که در مصرف آن‌ها زیاده روی صورت بگیرد مشکلات و عوارض متعددی را به همراه خواهد داشت. پس در مصرف هر چیزی حد وسط را در نظر بگیرید.

با تشکر و قدردانی از همراهی شما عزیزان

لطفا ما را در اینستاگرام دنبال کنید…
دمنوش 5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *