نکات آموزشی

خواص پاپریکا

پاپریکا ادویه ای خوش رنگ

امروزه اسم پاپریکا را زیاد می شنویم. در خیلی از کشورها این ادویه در خیلی سالهای پیش شناخته شده است. اما در ایران خیلی با این اسم و ادویه آشنایی نداشته اند. در ادامه ی این مقاله با این ادویه خوش رنگ بیشتر آشنا می شویم. با مضرات و فواید آن و همچنین چگونگی تهیه آن را خواهیم دانست.

پاپریکا چیست

به فلفل دلمه ای در زبان انگلیسی که ب آن پاپریکا می گویند. البته به ادویه ای که از فلفل دلمه ای خشک شده به دست می آید نیز پاپریکا گغته می شود. این ادویه از نوعی فلفل دلمه ای خاص تهیه می شود.

در طعم های مختلفی که از طعم شیرین تا طعمی تند و دودی دارد.

در کشور ما این ادویه بیشتر به رنگ قرمز است اما در رنگ های مختلفی هم وجود دارد به طور مثال نارنجی و سبز و …..

طعم این ادویه بستگی به ذائقه ی آن کشور دارد.

یکی از کشورهایی که طعم تند آن پرطرفدارتر است هند است.

یکی از چهارمین ادویه ای که در جهان بسیار پرمصرف و طرفداران زیادی دارد پاپریکا است. در کشور مجارستان این اد.یه را به عنوان یک ادویه ی ملی ثبت شده است.

 

در کشور مجارستان این ادویه رابسیار باکیفیت در جهان تهیه و تنوع بسیار بالایی در این کشور دارد که به هشت نوع می رسد.

در غذاهای جهانی پاکستان و امریکا و هند و اسپانیا بسیار پرمصرف می باشد.

در این ادویه در طعم تند آن دانه های فلفل مشخص می باشد. درحالی که در پاپریکای شیرین برعکس است.

البته پاپریکای طعم دودی مختص کشور اسپانیا است. بسیار هم طعمی پرطرفدار دارد. در کشور اسپانیا به دلیل تاینکه برای خشک کردن فلفل ها از دود استفاده می کنند و بعد آن را آسیاب می کنند ادویه طعمی دودی به خود میگیرد.

در این ادویه چه مواد مغذی دارد؟

در ادامه مقاله به ارزش غذایی این ادویه اشاره می کنیم.

این ادویه به دلیل ویتامین هایی مانند کلسیم،آ و منیزیم برای بدن بسیار مفید می باشد.

در چه غذاهایی می توان استفاده کرد؟

به دلیل داشتن رنگی خاص و طعمی پرطرفدار در غذاهای گوشتی مانند

لوبیاپلو و ماکارونی و خوروشت ها و ….. انواع سس ها و سالادها و شبزیجات و همچنین در انواع کباب ها می توان استفاده کرد.

این ادویه علاوه بر داشتن طعمی خوشمزه میتواند به عذاهای شما رنگ خاصی دهد. یک نکته ای که لازم است گفته شود این است که در طبخ غذا بهتر است که در آخر به غذا اضافه شود زیرا این کار باعث می شود غذا رنگ و عطر خود را حفظ کند و غذا طعمی مطلوب بگیرد.

خواص ادویه پاپریکا

همه می دانیم که هر ماده  غذایی که وجود دارد دارای فوایدی برای بدن می باشد. مصرف این ادویه نیز برای بدن خواص شگفت انگیزی دارد.

خواص پابریکا

  1. سلامت پوست و مو

این ادویه به دلیل داشتن تمام ویتامین های ضروری مو و پوست باعث سلامت آنها می شوند. این ادویه به دلیل داشتن بتاکاروتن موجب جلوگیری از لکه های پوستی و تیره شدن پوست می شود.

در پابریکا به دلیل وجود ویتامین ای باعث افزایش گلبول قرمز و بهبود زخم ها و بریدگی ها می شود.

همچنین از لخته شدن خون جلوگیری می کند.

این ادویه خواص ضد باکتریایی دارد و موجب رفع جوش می شود.

از چین و چروک و پیری زودرس جلوگیری می کند.

وجود آهن در این ادویه باعث تقویت موها می شود.

زمانی که شما از این ادویه استفاده می کنید این ادویه باعث اکسیژن رسانی بیشتر به موها می شود.

همین موضوع باعث کاهش ریزش مو می شود. در بدن ملانین کارش رنگ دهی به مو می باشد در نتیجه این ادویه باعث تقویت ملانین می شود.

بهبود دستگاه گوارش

اگر مشکل سوهاضمه دارید یا روده های شما دچار خونریزی شده است مصرف این ادویه را فراموش نکنید و حتما در برنامه روزانه غذایی خود بگنجانید.

ادویه ی پاپریکا باعث افزایش  بزاق دهان و ترشح اسید معده شده و باعث هضم سریع غذامی شود. به دلیل وجود ویتامین K باعث افزایش باکتری‌های مفید روده می شود. و همین موضوع  از خونریزی معده و روده جلوگیری می‌کند.

سلامت قلب

آنتی اکسیدان‌‌ها فواید بسیاری برای بدن دارند. یکی از این فوایدها این است که فشارخون را کاهش و باعث  باز شدن عروق خونی می شود. همانطور که می دانیم تنظیم فشارخون به سلامت قلب کمک بسیاری  می‌کند و باعث کاهش حملات قلبی می شود. یکی از خواص بسیار مهم آن نیز کاهش کلسترول است . داشتن منیزیم، آهن و پتاسیم کافی در بدن برای قلب بسیار مفید است. این ادویه با داشتن تمام ویتامین‌ها و مواد مغذی نام برده باعث تضمین سلامت قلب خواهد شد.

باعث بهبود التهابات می شود

در بدن به دلیل وجود التهابات باعث بدن درد، درد مفاصل، آرتروز و روماتیسم می‌شود. ادویه ی پاپریکا ماده‌ای به نام کپسایسین دارد که ، مانند مثل داروی ضدالتهاب در بدن عمل می‌کند که باعث  کاهش درد می شود.

از سرطان پیشگیری می کند .

یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها سرطان می باشد. ادویه ی پاپریکا یکی از مواد غذایی که با داشتن  بتاکاروتن و آنتی اکسیدان‌ها تا حد بسیار زیادی به پیشگیری از سرطان‌هایی مثل  معده، ریه کمک می‌کنند و از رشد سلول‌های سرطانی و پیشرفت آن‌ها جلوگیری می‌کند.

خواص دیگر  پاپریکا، مبارزه با بیماریِ خودایمنی است. گیرنده‌های بیولوژیکی را فعال و باعث تقویت  سیستم ایمنی بدن  می شود.

درمان دیابت

به دلیل وجود کپسایسین در پاپریکا تا حد زیادی حساسیت بدن به انسولین را کاهش داده و ترشح را تنظیم می‌کند.

پاپریکا یکی از  ادویه‌های مفید برای درمان دیابت است و باعث کاهش قندخون در بدن می‌شود.

همچنین تقویت بینایی

از دیگر خواص پاپریکا، کمک به سلامت و تقویت بینایی از طرق ویتامین A و کاروتنوئیدها است. ادویه پاپریکا  خطر ابتلا به آب مروارید و بیماری‌های چشمی را کاهش می‌دهد.  روغن زیتون و پاپریکا را ترکیب کنید اثرگذاری ویتامین A را در بدن افزایش می‌دهد.

درمان بی خوابی

ادویه پاپریکا باعث  بهبود خواب و کیفیت خواب و همچنین ترشح هورمون ملاتونین را در بدن افزایش می‌دهد.

درمان  سرماخوردگی

این ادویه  دارای خواص ضدویروسی و ضد باکتریایی بوده و ویتامین C موجود در آن سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند. مصرف این ادویه باعث بهبود سریع تر سرماخوردگی می‌شود.

درمان کبد چرب

آنتی اکسیدان موجود در پاپریکا سموم و چربی را از بدن دفع کرده و مانع از مبتلا شدن به بیماری‌های کبدی، کبد چرب و سیروز کبدی می‌شوند.حتما  مصرف پاپریکا برای سلامت کبد در برنامه های غذایی خود بگذارید

انرژی با مصرف پاپریکا

با مصرف پاپریکا و گذاشتن آن در رژیم غذایی خود از ویتامین B6 طبیعی در این ادویه بهره مند شوید . این ادویه باعث فعال شدن  آنزیم‌های بدنتان می شود . ادویه ی  پاپریکا یک انرژی‌زای طبیعی است  و باعث حفظ شما در مقابل خستگی، ناتوانی و بروز بیماری‌ افسردگی می شود.

تأمین آهن بدن

خواص دیگرادویه پاپریکا، کم‌خونی را کاهش و آهن بدن را تامین می کند . در این ادویه به دلیل وجود ویتامین C تولید گلبول قرمز را در بدن افزایش می‌دهد. همچنین ویتامین E گلبول‌های قرمزِ آسیب دیده را ترمیم می‌کنند .

مضرات پابریکا برای بدن

تا امروز هیچ موردی از مضرات پاپریکا برای بدن ثبت نشده و این ادویه به دلیل داشتن طبع گرم افرادی که گرم مزاج هستند از مصرف بیش از اندازۀ این ادویه خودداری کنند تا موجب بروز حساسیت در آن‌ها نشود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *