نکات آموزشی

بهترین روش درست کردن شیره خرما

بهترین روش درست کردن شیره خرما

از جمله مواد مغذی و مفید برای بدن می توان به شیره خرما اشاره کرد که دارای خواص بسیاری است. شما می توانید این خوراکی خوشمزه و مقوی را به صورت آماده خریداری و یا در منزل خود آن را تهیه کنید.

بهتر است که بدانید شیره خرما به دلیل قند بالایی که دارد جایگزین مناسبی برای شکر در بسیاری از شیرینی ها و دسر ها است. در بسیاری از نقاط ایران شیره خرما را همراه با برنج، فرنی و برف استفاده می کننده که طعم مطلوبی را به این مواد غذایی می دهد.

اگرشما هم تمایل دارید اطلاعاتی در ارتباط با شیره خرما و مزایا و معایب آن و بهترین روش درست کردن شیره خرما داشته باشید ما را تا پایان این نوشتار همراهی کنید تا اطلاعات بسیاری را در این زمینه در اختیار شما کاربران عزیز قرار دهیم.

Picture1 5

شیره خرما

شیره همان عصاره غلیظ شده است.طبع این ماده غذایی گرم و خشک است که ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و از مهم ترین مواد مغذی موجود در شیره خرما می توان به آهن، پتاسیم، پروتئین، فیبر، کلسیم، منیزیم و دیگر ویتامین های گروه ب، آ، ث اشاره کرد. شیره خرما دارای رنگ قهوه ای بسیار روشن و شفاف است و در روند تولید آن جز اسیدسیتریک از هیچ مواد افزودنی دیگری استفاده نشده است.

شیره خرما را به دو روش سنتی و صنعتی تولید می شودکه طرز تهیه آن ها نیز با هم متفاوت است در روش سنتی تنها15 درصد از حجم خرما به شیره تبدیل می شود این در حالی است که در روش صنعتی این میزان به60 درصد نیز افزایش پیدا می کند و علت آن هم استفاده از دستگاه های مخصوصی است که در روند شیره گیری از آن ها استفاده می شود.

بهترین روش درست کردن شیره خرما در منزل

برای شیره خرما بهتر است از خرماهایی استفاده کنید که شهد لازم را داشته باشند.

خرماها را با نهایت دقت بشویید تا از هرگونه آلودگی پاک شوند با کمک کاردک آن ها را از وسط نصف کنید و هسته و کلاهک خرما را از آن جدا کنید در گام بعدی بهتر است قابلمه­ای متناسب با وزن خرما ها انتخاب کنید، خرما و آب جوش را داخل ظرف بریزید و به مدت 30 دقیقه به آن استراحت دهید سپس زیر گاز را روشن کنید تا خرماها با حرارت بسیار کم کاملا نرم شود خرماهای نرم شده را داخل صافی ریخته و با کمک دست به آرامی شیره خرما را از پوست و گوشت خرما جدا کنید، شیره جدا شده را بر روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و به غلظت کافی برسد بهتر است شیره را مداوم هم بزنید تا ته نگیرد در صورت ته گرفتن بهتر است آن را به ظرف دیگر منتقل کنید تا طعم آن تلخ نشود.

Picture2 5

بهترین روش درست کردن شیره خرما به صورت سنتی

برای درست کردن شیره خرما به صورت سنتی از دو روش سرد (حوضچه ای)و گرم (جوشاندن) استفاده می کنند.

شیره خرما سنتی به روش گرم: بعد از جدا کردن هسته خرما آن را در دیگ های سرباز می­ریزند و برابر با وزن آن آب اضافه می کنند و تا زمانی که شیره در آب حل شود به جوشاندن ادامه می­دهند و در نهایت آن را از صافی عبور می دهند و آن را در ظرف های پلاستیکی میریزند.

شیره خرما به روش سرد: خرماها را به حوضچه های سیمانی مخصوصی که 1 متر از سطح زمین بلند تر هستند می ریزند و با فشار خرماها بر روی هم مایع غلیظی از آن خارج می شود.

شیرخرما با کمک حصیر:خرما را در سبدهای حصیری که از برگ خرما درست شده اند می ریزند و فشارخرماها بر روی هم موجب خروج شیره خرما از منافذ حصیر خارج می شود.

از معایب تهیه شیره خرما به روش سنتی  رعایت نکردن اصول بهداشتی ، رنگ تیره، غلظت کم، طعم نامطبوع( به دلیل وجود املاحی که در روند تولید به آن اضافه شده است) اشاره کرد.

روش درست کردن شیره خرما به صورت صنعتی

تهیه شیره خرما به روش صنعتی نیز مراحلی مشابه با روش سنتی دارد با این تفاوت که در این روش بیشترین عملیات را دستگاه های مربوطه انجام می دهند.

  • شستشو خرما برای خارج کردن هرگونه آلودگی و گرد و غبار از خرما
  • ضدعفونی کردن خرما باگازso2، که از تخمیر خرما نیز جلوگیری می کند
  • جدا کردن هسته و کلاهک خرما و منتقل کردن آن به خردکن
  • شیره گیری خرما که از آب با دمای55تا75 درجه سانیگراد استفاده می شود
  • حرارت دادن برای خارج کردن قند از خرما و جلوگیری از فعالیت باکتری ها و آنزم ها

برای آن که شیره خرما باکیفیت بالایی داشته باشید بهتر است به نکات زیر توجه داشته باشید:

0برای شیره خرما بهتر است از خرماهایی که ظاهری دفرمه دارند و ریز هستند استفاده کنید.

0استفاده از خرماهایی که دارای شیره هستند می تواند در کیفیت کار شما تاثیر بالایی بگذارد 0خرمای خشک برای شیره گرفتن مناسب نیست و مدت زمان بالایی باید حرارت ببیند

0اگر بعد از درست کردن شیره خرما متوجه شدید که شیره شما سفت است میتوانید مقداری آب گرم را به آن اضافه کنید و مجددا بر روی حرارت بگذارید که بجوشد.

0درصورت رقیق بودن شیره خرما بهتر است آن را بر روی حرارت بگذارید تا به غلظت مورد نظر برسد.

0برای آن که شیره رنگ مناسب و شفافی داشته باشد بهتراست در زمان جوشیدن کف های حاصل شده از آن جدا کنید

0درصورتی که شیره خرما را در طرف دربسته و محیط خنک و خشک نگهداری کنید می توانید تا یکسال از آن استفاده کنید.

استفاده از هر محصول غذایی می تواند دارای مزایا و معایب بسیاری باشد که شیره خرما نیز از این امر مستثنی نیست.

Picture3 4

مزایای استفاده از شیره خرما

شیره خرما سرشار از مواد مغذی است که ارزش های درمانی و غذایی بالای دارد.به همین دلیل بسیاری از متخصصان طب سنتی همواره توصیه می کنند که از آن استفاده کنید از مهم ترین این مزایا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

0استفاده از شیره خرما به دلیل آهن و اسید فولیک فراوانی که دارد می تواند از کم خونی جلوگیری کند و قوای جسمی و جنسی افراد را به میزان قابل توجهی بالا ببرد.

0به دلیل فیبر فراروان برای افرادی که دچار یبوست هستند گزینه مناسبی است.

0به دلیل وجود ویتامین های موجود در شیره خرما سرعت یادگیری در کودکان و دانش آموزان را افزایش می دهد.

0به دلیل وجود کلسیم و منیزیم موجود در آن می تواند به استحکام استخوان ها کمک کند و از پوکی استخوان جلوگیری کند.

0ورزشکاران و افرادی که به دنبال افزایش وزن خود هستند بهتر است شیره خرما را در رژیم غذایی خود جای دهند.

0وجود مقادیر بالای آهن در شیره خرما از ریزش مو جلوگیری می کند و موجب تقویت فولیکول مو و همچنین افزایش رشد مو می شود

0سلامت دستگاه گوارش

0درمان شب کوری

0سلامت پوست به دلیل وجود ویتامینc

0دفع کننده سموم از کبد

0تقویت کننده قلب

0تسکین دردهای روماتیسمی

کمک به هضم غذا

معایب استفاده از شیره خرما

0شیره خرما به دلیل وجود مواد قندی که دارد برای افراد دیابتی مناسب نمی باشد

0به دلیل کالری بالای این محصول به افرادی که دارای اضافه وزن، فشارخون و کلسترول بالا هستند توصیه نمی شود

0به دلیل طبیعت گرم شیره خرما مصرف آن با موادغذایی گرم برای افرادی که دارای مزاج گرم هستند توصیه نمی شود زیرا موجب غلیظ شدن صفرای آن ها شده که موجب جوش زدن بدن و صورت در آن ها می شود. بهتر است افرادی که دارای طبع گرم هستند شیره خرما را با میوه های تازه با طبیعت سرد استفاده کنند.

سخن پایانی

شیره خرما یک مکمل غذایی مناسب برای افراد با طبع سرد به حساب می آید اما توجه داشته باشید که در مصرف آن زیاده روی نکنید. بهترین زمان مصرف این ماده غذایی در وعده صبحانه و همراه باشیر می باشد که از بروز استخوان پوکی در افراد سالمند جلوگیری می کند.

لطفا ما را در اینستاگرام دنبال کنید…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *